How it's made;

Wij vertellen constant dat onze producten hand gemaakt zijn, maar voor jou is het lastig hier een beeld bij te krijgen als je alleen maar zicht hebt op de website. Daarom geven je graag een kijkje achter de schermen bij het maken van onze producten.

Dierproefvrij

Het testen op dieren door bedrijven die cosmetische producten ontwikkelen is een lelijke business. Wereldwijd worden  er op miljoenen onschuldige dieren getest zoals konijnen, muizen en cavia’s. Deze dieren lijden onder de test procedures. De tests worden uitgevoerd om uit te vinden of er ingrediënten of het product zelf schadelijk zijn voor mensen. Dankzij de inzet van dieren rechten activisten van over de hele wereld zijn deze operaties nu verboden
in landen zoals Israël, Noorwegen, India en heel de Europese Unie.
Omdat wij vinden dat alle dieren vrolijk in de natuur horen te wandelen zijn al onze cosmetische producten dierproefvrij. Je kan de producten herkennen aan onderstaand teken:

Vegan 
Bijna al onze producten zijn vegan! (op onze lipbalms na) Wij geven dit per product aan op de website. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Vegan houd in dat er geen dierlijke producten verwerkt worden in onze cosmetica. Bij dierlijke producten moet je denken aan alles wat op, in of uit een dier komt. Zoals melk, bijenwas, honing etc.

Je kan de vegan producten bij NUNC8 herkennen aan dit teken:

SLS vrij

SLS is een synthetische cocktail van detergenten welke voor het lichaam op lange termijn schadelijke gevolgen hebben. Vanwege de miljarden opbrengst voor grote bedrijven wordt dit wereldwijd ontkend. Sodium Lauryl sulfaat (SLS) zorgt ervoor dat een product gaat schuimen, het is een natmakend en verspreidend middel en een emulgeermiddel. Je kan dit vinden in bijvoorbeeld badgels, zeep, wasmiddel, afwasmiddel en shampoos.

De negatieve gevolgen van het gebruik van producten met SLS;

  • Haaruitval kan worden verergerd en hoofd en huidirritatie stimuleren bij mensen met een gevoelige huid.
  • SLS is een zeer doordringende stof wat makkelijk het lichaam binnen komt. Met als gevolg dat deze stof opgeslagen wordt in je organen zoals hersenen, lever, hart en ogen. 
  • SLS kan het immuunsysteem beschadigen. 
  • SLS kan kankerverwekkende stoffen bevatten door een reactie met andere ingrediënten.Parabeen vrij

Parabenen zijn chemische stoffen met conserverende eigenschappen. Deze worden vaak gebruikt in cosmetica en andere schoonheidsproducten, je moet hierbij denken aan shampoo en tandpasta. De bijwerkingen van overvloedig inname van parabenen zijn schadelijk voor onze gezondheid en kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van tumoren. 

Al onze producten zijn parabeen vrij.

 

Een kijkje achter de schermen

Al onze zepen zijn via de cold proces methode gemaakt. Dit betekend dat wanneer alle bestanddelen zijn toegevoegd en gemengd, de zeep een aantal weken moet rijpen. Ja! Dat lees je goed! Zeep moet, net als kaas, rijpen voor dat je het kan gebruiken. Hier onder zie je een foto van rijpende zepen in hun mallen. Deze mallen blijven tot 4 weken op de plak staan om ze het proces te gunnen wat er nodig is om zeep te ontwikkelen.


Onderstaande zepen zijn helemaal klaar met rijpen en worden verpakt om verscheept te worden. Zoals je kunt zien op de foto zijn er veel verschillende variaties dus is er voor elk wat wils.
 

 

Onderstaand zie je een voor- foto van de lippenbalsems. De lege tubes staan op een piepschuimen standaard zodat ze makkelijk gevuld kunnen worden. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen hoe lekker dit ruikt..

 

Hier onder zie je een filmpje van het verpakken van de Candyfloss & Mallow showergel.
Hypnotiserend vindt je ook niet? :)

Na het verpakken van de showergels moeten de stikkers netjes en recht geplakt worden, een hele taak!

Ik hoop dat je nu iets meer zicht hebben op de producten en het productie proces! Als je vragen, opmerkingen hebt of meer informatie wilt, kan je altijd contact opnemen.

Tot snel! Liefs, Gwendolyn

© 2016 - 2018 NUNC8 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel