Hoe is het gemaakt;

Een kijkje achter de schermen. Wij vertellen constant dat onze producten hand gemaakt zijn, maar voor jou is het lastig hier een beeld bij te krijgen als je alleen maar zicht hebt op de website. Daarom geven je graag een kijkje achter de schermen bij het maken van onze producten. Ook leggen we graag uit wat onze standpunten zijn en waarom wij dit zo belangrijk vinden voor onze producten. Op de website zal je een aantal dingen tegen komen:

Dierproefvrij

Het testen op dieren door bedrijven die cosmetische producten ontwikkelen is een lelijke business. Wereldwijd worden  er op miljoenen onschuldige dieren getest zoals konijnen, muizen en cavia’s. Deze dieren lijden onder de test procedures. De tests worden uitgevoerd om uit te vinden of er ingrediënten of het product zelf schadelijk zijn voor mensen. Dankzij de inzet van dieren rechten activisten van over de hele wereld zijn deze operaties nu verboden
in landen zoals Israël, Noorwegen, India en heel de Europese Unie.
Omdat wij vinden dat alle dieren vrolijk in de natuur horen te wandelen zijn al onze cosmetische producten dierproefvrij. Je kan de producten herkennen aan onderstaand teken:

Vegan 

Je kan de vegan producten bij NUNC8 herkennen aan dit teken. Bijna al onze producten zijn vegan! Wij geven dit per product aan op de website. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Vegan houd in dat er geen dierlijke producten verwerkt worden in onze cosmetica. Bij dierlijke producten moet je denken aan alles wat op, in of uit een dier komt. Zoals melk, bijenwas, honing etc.

SLS vrij

SLS is een synthetische cocktail van detergenten welke voor het lichaam op lange termijn schadelijke gevolgen hebben. Vanwege de miljarden opbrengst voor grote bedrijven wordt dit wereldwijd ontkend. Sodium Lauryl sulfaat (SLS) zorgt ervoor dat een product gaat schuimen, het is een natmakend en verspreidend middel en een emulgeermiddel. Je kan dit vinden in bijvoorbeeld badgels, zeep, wasmiddel, afwasmiddel en shampoos.

De negatieve gevolgen van het gebruik van producten met SLS;

  • Haaruitval kan worden verergerd en hoofd en huidirritatie stimuleren bij mensen met een gevoelige huid.
  • SLS is een zeer doordringende stof wat makkelijk het lichaam binnen komt. Met als gevolg dat deze stof opgeslagen wordt in je organen zoals hersenen, lever, hart en ogen. 
  • SLS kan het immuunsysteem beschadigen. 
  • SLS kan kankerverwekkende stoffen bevatten door een reactie met andere ingrediënten.

Parabeen vrij

Parabenen zijn chemische stoffen met conserverende eigenschappen. Deze worden vaak gebruikt in cosmetica en andere schoonheidsproducten, je moet hierbij denken aan shampoo en tandpasta. De bijwerkingen van overvloedig inname van parabenen zijn schadelijk voor onze gezondheid en kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van tumoren. 

Al onze producten zijn parabeen vrij.
 

Een kijkje achter de schermen

Al onze zepen zijn via de cold proces methode gemaakt. Dit betekent dat wanneer alle bestanddelen zijn toegevoegd en gemengd, de zeep een aantal weken moet rijpen. Ja! Dat lees je goed! Zeep moet, net als kaas, rijpen voor dat je het kan gebruiken. Hier onder zie je een foto van de rijpende zepen in hun mallen. Deze mallen blijven tot 4 weken op de plank staan om ze het proces te gunnen wat er nodig is om zeep te ontwikkelen. Wanneer de zepen klaar zijn met rijpen, worden ze gesneden en handmatig ingepakt in cosmetisch wax papier (plastic vrij). 

Palm olie vrij

Als het gaat om oliën, wordt palmolie meestal beschouwd als de meest controversiële van de opties, dit om gezondheids- en milieuredenen. Palmolie is een eetbare plantaardige olie die afkomstig is van het fruit dat wordt geteeld op de Afrikaanse oliepalm. De bomen, die voorheen alleen in Afrika werden gevonden, worden nu in Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika gekweekt, samenvallend met de toenemende vraag naar de veelzijdige olie. 

Het belangrijkste probleem met palmolie is dat het een uiterst schadelijke impact op onze planeet heeft. Om palmolie te produceren, wordt het fruit verzameld van de bomen, die gemiddeld 28 tot 30 jaar oud kunnen worden. Zodra de bomen echter te hoog worden, waardoor het moeilijk is om de vrucht te bereiken, worden ze gekapt om plaats te maken voor nieuwe bomen. Wat bijdraagt ​​aan ontbossing van het regenwoud.

Om de ongelooflijk hoge vraag naar de goedkoop geproduceerde olie bij te houden, wordt hectare aan regenwoud gekapt. Wat leidt tot een verlies van dierenhabitat voor bedreigde soorten. In de afgelopen 16 jaar heeft de zoektocht naar palmolie volgens onderzoek geleid tot de dood van naar schatting 100.000 orang-oetans. Andere dieren zoals olifanten, neushoorns en tijgers lopen ook risico. De omzetting van regenwoud in plantages draagt ​​ook bij aan de klimaatverandering, volgens het World Wide Fund for Nature (WWF), aangezien het proces grote hoeveelheden koolstofemissies in de lucht afgeeft.

Is er een manier om het gebruik van schadelijke palmolie te voorkomen? Om de impact te verminderen, is het zoeken naar producten die alleen duurzame palmolie bevatten een goed begin. 90% van onze producten zijn palm olie vrij, dit staat er ook per product bij vermeld. Indien er wel palm olie in onze producten zit, zijn deze ten alle tijden RSPO gecertificeerd (100% duurzaam). 

Plastic vrij

Wij zijn bewust bezig met het terug dringen van het gebruik van plastic. Wij verzenden volledig plastic vrij en 90% van onze producten zijn plastic vrij. Maar waarom vinden wij dit zo belangrijk? Plastic afval is al snel een algemeen erkend probleem geworden. Hoewel het een belangrijk materiaal voor onze economie is en meerdere voordelen biedt voor het moderne leven, kan plastic duizenden jaren nodig hebben om biologisch af te breken. Het neemt waardevolle ruimte in op stortplaatsen en vervuilt de natuurlijke omgeving, met een aanzienlijke impact op onze oceanen. Denk bijvoorbeeld aan de enorme plastic soep die drijft op de oceaan. Ook wel de Great Pacific garbage patch, welke zo groot is als 1,6 vierkante kilometer. Hier past Nederland +/- 39 keer in!! Een goed voorbeeld van minder gebruik van plastic, is bijvoorbeeld het gebruik van shampoo bars. Lees hier 8 redenen waarom jij het best vandaag nog kan overstappen!

Zero waste

Met zero waste in ons achterhoofd, proberen wij dozen en verpakkingsmateriaal die wij van onze leveranciers binnen krijgen, zo veel mogelijk te hergebruiken. Schrik dus niet als je een doos binnen krijgt die er niet helemaal spik en span meer uit ziet, of als je reclame van een ander bedrijf op de doos staat. Dit komt dus omdat we de dozen/ verpakkingsmateriaal hergebruiken. Als we alles een tweede (derde, vierde etc.) leven kunnen geven, wordt de afval stapel minder groot. We raden het zeker aan om het thuis ook uit te proberen! 

Ik hoop dat je nu iets meer zicht hebben op onze visie en onze producten. Als je vragen, opmerkingen hebt of meer informatie wilt, kan je altijd contact opnemen.

Tot snel! Liefs, Gwendolyn

© 2016 - 2022 NUNC8 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel